Art för Momangen

Galleri Momangen tar nya tag!

Vi arrangerar en kväll för Momangen med verk till salu från konstnärer och aktörer som:
Iron, Hello Banana, Jessica Hallbäck, Hop Louie, JoAnn Kneedler, Verbal Förlag, Ivar Martinsson, TONK, Michaela Peverelli, Varja Berg, JC, Mark IOH Andersson, John Beijer, Lotta Åkre med flera!

Allt säljs på kvällen och en tar med hem direkt!

Sedan starten 2011 har vi arrangerat utställningar, workshops, samtal, fester och marknader – utan en krona i bidrag.
Vi har egen ateljé och verkstad för våra medlemmar. Vi deltar varje år i Stockholms kulturnatt och med evenemanget Art for aid har vi gett stöd till barn i krigsdrabbade Kobane och gatubarn i Stockholm.
Vi har ställt ut flera kända konstnärer, men tycker att det är lika viktigt att ta in sådana som inte har fått chansen än. Vi vill demokratisera konsten och konstscenen.

Men på senare tid har hyresutvecklingen i innerstaden eskalerat. Höjda hyror och fastighetsavgifter gör det allt svårare att driva den här typen av verksamheter där allt sker ideellt. Därför arrangerar vi en kväll för Momangen. Kom och fynda explosiv urban konst, kolla in vad den konstnärsdrivna scenen har att erbjuda och mingla med våra konstnärer, fotografer, illustratörer och designers!

Detta sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Galleri momangen // Kulturnatten = Gatukonst!

Momangen är med i Stockholm Kulturnatt och sprider kunskap om gatukonsten efter nolltoleransen. Mycket har hänt på Stockholmsscenen för vår tids stora konstform efter att Nolltoleransen mot graffiti avskaffades. Kvällen kommer fyllas av konst från både de allt fler lagliga väggarna runt staden men även från gathörnet och den glömda parken. Självfallet berättas även historien om Apriloffensivens motstånd mot nolltoleransen!

Kom gärna förbi och prova på att måla på vår egna vägg, samt spana in tavlorna till försäljning av gatukonstnärerna Lilac Lady, Hello Banana, Hop Louie, Jessica Hallbäck och Asvillain.
Gatukonst fotograferna Sibylla Nohrborg och Frederic Sanabria bilder på gatukonst från hela Sverige, visas under hela kvällen

Kvällens program:

Öppettider: kl.18.00-24.00

19.00-19.15 Introduktion av konstnären Jessica Hallbäck som visar hur man målar med stenciler. Såklart är det fritt fram för alla att prova att måla på vår vägg under hela kvällen!

20.30–21.15 Föreläsning och frågestund om utvecklingen efter avskaffandet av nolltoleransen.

Detta sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Varmt välkomna!

Veckans pausfågel

I väntan på vad som ska hamna här så kommer här veckans pausfågel, den krullhåriga bakispippin

Så småningom uppdateras sidan med mer relevant information

MOMANGENS JULMARKNAD

Helgerna 10-11/12

och 17-18/12

En marknad för dig som vill köpa unika produkter direkt från formgivarna. En speciell julklapp eller något fint åt dig själv. Hantverk, konst, smycken, fotografi, illustration, grafisk design, böcker med mera.

Momangen, som ligger på Kocksgatan 23 på Södermalm, är i vanliga fall en kreativ verkstad för kulturföreningen Momangen. En gång i månaden förvandlas verkstan till ett galleri där medlemmarna turas om att producera månatliga utställningar.

Julmarknaden pågår helgerna 10 – 11 december och 17-18 december mellan kl 12.00 –17.00

Mer info hittar du på http://momangen.se

Facebook: https://www.facebook.com/events/1855271851370470/

Följ även Momangen på Facebook!

 

Galleri Momangen Logo